Płatna promocja

Płatna promocja pozwala dotrzeć do większej liczby narzeczonych poprzez podniesienie pozycji Twojego ogłoszenia na liście firm w określonych miastach oraz na liście ogólnopolskiej.

Włączanie płatnej promocji

Zalecaną metodą aktywacji płatnej promocji jest zakup jednego z Planów, które oferujemy. Aby to zrobić:

  1. Zaloguj się.

  2. Rozwiń menu i przejdź do swojej oferty.

  3. Kliknij przycisk Wykup Plan. Jeśli zamiast tego przycisku widzisz Edytuj promocję to oznacza, że posiadasz już aktywny Plan. Jeśli nie widzisz żadnego z tych przycisków to oznacza, że konieczna jest aktywacja Planów (opisana dalej).

  4. Porównaj dostępne Plany i wybierz ten, który najbardziej Ci odpowiada.

  5. Wybierz okres na jaki chcesz go wykupić.

  6. Podaj dane do faktury.

  7. Wybierz formę płatności i zapłać.

Twój Plan zostanie uruchomiony w ciągu kilku sekund. Jeśli wykonasz płatność zwykłym przelewem, wtedy uruchomimy Plan natychmiast po zaksięgowaniu środków.

Dla zaawansowanych użytkowników udostępniamy alternatywną formę płatnej promocji. Wymaga ona zrozumienia zasad rządzących pozycjonowaniem firm oraz samodzielnej analizy opłacalności promocji w poszczególnych regionach. W zamian pozwala na dokładne określenie geograficznego zasięgu promocji oraz większą kontrolę nad budżetem. Jeśli interesuje Cię ta forma promocji, to zapoznaj się z tym artykułem.

Korzystanie z płatnej promocji wymaga spełnienia określonych kryteriów.

Informacje o aktualnym Planie

Aby uzyskać informacje o wykupionym, aktywnym Planie:

  1. Zaloguj się.

  2. Rozwiń menu i przejdź do swojej oferty.

  3. Kliknij przycisk Edytuj promocję.

Na ekranie, który się pojawi zobaczysz:

  • jaki masz Plan i do kiedy jest ważny,

  • w których regionach Twoja oferta jest widoczna i jakie pozycje zajmuje.

Oprócz tego masz możliwość zmiany Planu na wyższy oraz jego przedłużenia.

Czas trwania Planu

Plan możesz wykupić na wybraną liczbę miesięcy i gwarantujemy, że przez ten czas Twój Plan będzie aktywny.

Może się zdarzyć, że w trakcie trwania Twojego Planu bezpłatnie go przedłużymy. Nasz algorytm nieustannie monitoruje działania promocyjne Twojej konkurencji w regionach, w których się ogłaszasz. Jeśli np. okaże się, że w jednym z Twoich regionów komuś wygaśnie płatna promocja, wtedy zmniejszy się liczba firm walczących o wysokie pozycje, a więc spadną ceny promocji. W takiej sytuacji nasz algorytm natychmiast zareaguje, optymaliząc Twoją promocję i generując oszczędności. Te oszczędności pozwolą Ci korzystać z Planu dłużej, nawet jeśli firma, której promocja wygasła, po pewnym czasie aktywuje ją ponownie. Oszczędności będą się kumulować, a ostateczny czas trwania Twojego Planu będzie zależny od dynamiki zmian w Twoich regionach. Dokładniejsze wyjaśnienia uzyskasz zapoznając się z mechanizmem działania Planów. Pamiętaj, że nigdy nie skrócimy Twojego Planu - możemy go tylko wydłużać.

Gdy Twój Plan zacznie wygasać przypomnimy Ci o jego przedłużeniu.

Zmiana Planu

Przejście na wyższy Plan

W każdej chwili możesz zmienić Plan na wyższy. Aby to zrobić:

  1. Zaloguj się.

  2. Rozwiń menu i przejdź do swojej oferty.

  3. Kliknij przycisk Edytuj promocję.

  4. Kliknij w link Zmień Plan.

  5. Wybierz jeden dostępnych Planów oraz okres przez jaki ma być aktywny. Okres jest liczony od dnia dzisiejszego, a nie od dnia zakończenia dotychczasowego Planu.

  6. Jeśli zmiana Planu wymaga dopłaty podaj dane do faktury, wybierz formę płatności i zapłać.

Natychmiast po zatwierdzeniu zmiany, zostanie aktywowany nowy Plan - nie musisz czekać aż dotychczasowy Plan się zakończy.

Rozliczenie dotychczasowego Planu i zniżki

Kwota, którą zapłacisz za nowy Plan będzie pomniejszona o pozostałą wartość dotychczasowego Planu oraz o ewentualne zniżki, jeśli kupujesz Plan na dłuższy okres.

Zniżka pomniejszą kwotę, którą realnie dopłacasz. Wartość zniżki w złotówkach jest obliczana wg wzoru:

(cena miesięczna Planu bez zniżek × liczba miesięcy − pozostała wartość dotychczasowego Planu) × zniżka w procentach / 100

Przejście na niższy Plan

Jeśli chcesz zmienić Plan na niższy skontaktuj się z nami, a my zrobimy to tak szybko jak to możliwe.

Przedłużanie Planu

Jeśli chciałbyś kontynuować promocję, możesz dopłacić za jej przedłużenie. Aby to zrobić:

  1. Zaloguj się.

  2. Rozwiń menu i przejdź do swojej oferty.

  3. Kliknij przycisk Edytuj promocję.

  4. Kliknij przycisk Przedłuż.

  5. Wybierz liczbę miesięcy, o którą chcesz przedłużyć Plan.

  6. Podaj dane do faktury.

  7. Wybierz formę płatności i zapłać.

Twój Plan zostanie przedłużony w ciągu kilku sekund. Jeśli wykonasz płatność zwykłym przelewem, wtedy przedłużymy Plan natychmiast po zaksięgowaniu środków.

Aktywacja Planów

Jeśli nie możesz kupić lub przedłużyć Planu, to może oznaczać, że konieczna jest aktywacja Planów. Aby to zrobić:

  1. Zaloguj się.

  2. Rozwiń menu i wejdź do ustawień.

  3. Kliknij w link Aktywuj Plany na dole sekcji z ciemniejszym tłem. Jeśli nie widzisz tego linku, skontaktuj się z nami, aktywujemy Ci Plany tak szybko jak to możliwe.

Jeśli korzystasz z alternatywnej formy płatnej promocji (dla zaawansowanych), to aktywacja Planów będzie się wiązać z włączeniem Planu Manualnego oraz wyrównaniem czasu zakończenia płatnej promocji dla wszystkich Twoich ofert. Więcej o tym przeczytasz w artykule o szczegółach działania Planów.

Faktury

Faktury za zamówienia są każdorazowo wysyłane na Twój adres e-mail.

Dodatkowo są dostępne do pobrania w sekcji Ustawienia, dostępnej z rozwijanego menu.